Fame 2012 was wederom een groot succes, ook was het de eerste keer dat Autobedrijf Andre Boer een van de sponsoren van dit evenement was. Zaterdag was mede dankzij het mooie weer een fantastische dag en op zondag bleven ondanks een zware bui in de ochtend veel Corvette's aanwezig, kortom een geslaagde meeting en we kijken al weer uit naar Fame 2013

Afgelopen zaterdag heeft de schitterende 1970 Corvette van Johan Kreikamp een second flight gehaald tijdens de NCRS flight keuring @ The Dutch Corvette Collection. De keurmeesters waren erg te spreken over de kwaliteit van de aangeboden auto en deelden mee dat er met de nodige aanpassingen een volgende keer ook aan een Top Flight gedacht kan worden. Dankzij het zeer mooie weer werd de keuring deze keer buiten gehouden. Het mocht weer een geslaagde dag genoemd worden!

Op 28 April 2012 tijdens de perfect verlopen openingsmeeting van Stingray'82 te Wezep, was er eind van de middag de gelegenheid tot een sneak preview in het nieuwe museum van The Dutch Corvette Collection. Aangezien er nog de nodige afbouwwerkzaamheden gedaan moeten worden en de Grand Opening dus nog even op zich laat wachten is er gekozen om de volgers van het museum een sneak preview te geven, hieronder een aantal sfeerfoto's.

Op 9 en 10 Juli 2011 was het terrein achter Holland Casino in Valkenburg weer het decor voor Fame 2011. Dik 300 Corvette's kwamen weer af op dit grootse evenement wat daarmee dan ook erg geslaagd was! Wederom gingen er weer een aantal prijzen mee naar Wezep en het aftellen naar de tiende keer Fame op 6 t/m 8 Juli 2012 kan beginnen! Be there in 2012!

 

 

Zaterdag 21 Mei kwam een delegatie van de Corvette Club Hamburg naar Wezep om The Dutch Corvette collection te bezichtigen! Rond 13.30uur kwamen een 12tal mooie Corvette's aan in Wezep waar ze na een lunch bij restaurant Coelenhage de verzameling Corvette's hebben bekeken! Na een gezellige middag was het rond 17.00uur weer tijd om afscheid te nemen!

 

De NCRS dutch chapter hield zaterdag 14 mei weer haar jaarlijkse Flight keuring bij The Dutch Corvette Collection in Wezep. Er werden deze dag 2 Corvette's aangeboden ter keuring, nl. De 1990 Corvette export versie van Jaap van der Laan en de 1978 Corvette Pace Car van Johan Boer. Na een dag durende keuring werd Jaap een second flight toegekend aan zijn Corvette en Johan een begeerde Top Flight! Het was weer een leerzame en zeer gezellige dag voor zowel de eigenaren, keurmeesters als toeschouwers!

 

 

Nadat deze winter de enig overgebleven Dutch GT4 Corvette was omgebouwd door middel van een door ons geleverd Z06 body pakket wat een betere wielophanging met grotere remmen mogelijk maakte, waren de verwachtingen tijdens de eerste Shake down op Zandvoort groot. De auto maakte zijn verwachting waar, maar in de laatste ronden ging het mis en kwam de Corvette met dik 200km/h plus in de bandenstapels. Natuurlijk was dit een drama want over 2 weken was de start van het nieuwe seizoen! Enkele bedrijven waaronder Autobedrijf Andre Boer hebben het mogelijk gemaakt om de Corvette bereden door Jeroen Bleekemolen en Peter van der Kolk op tijd klaar te krijgen voor de Paasraces op 25 April jl. Ons viel de taak ten deel om het chassis te richten en om diverse polyester reparaties uit te voeren. Al het gedane werk was niet voor niets want zowel de sprintrace als de hoofdrace op 25 april werden gewonnen door deze Corvette in de Dutch GT4 cup.

Maandag 11 April heeft Dylan Boer geholpen door zijn opa Andre Boer de eerste steen voor het nieuwe Museum voor de Dutch Corvette Collection gelegd! En hiermee is de bouw dan echt begonnen van het nieuwe onderkomen voor onze verzameling Corvettes!

Maandag 21 Maart is dan eindelijk de bouw gestart van het museum voor The Dutch Corvette Collection. Onder geplaatste foto's geven een beeld van wat er de eerste week is gebeurd. Verder zal er in dit nieuwsitem de verdere bouw gevolgd worden door middel van foto's!

 

 

Nieuw in de collectie: Corvette ZR1 van 1992. 1 van de 17 ZR1 Corvettes in deze kleur Dark Red metallic (de op 1 na minst verkochte kleur dit jaar). Erg bijzonder is dat het hier gaat om een originele Export versie!! Auto is jaren in bezit geweest van de directeur van Het Land van Ooit.

In 1992 bedroeg de totale ZR1 productie slechts 502 stuks. Nieuw dit jaar waren de Good Year GSC assymetrische banden, wat neerkomt op 4 verschillende banden per ZR1! Net als in 1991 was alleen de C2L optie (dual removable roof panels) bij te bestellen op de ZR1. Over de export versies is weinig bekend, maar een aantal zaken als meters in europese waardes, een speciaal schakelpatroon op de versnellingspook, europese frequentie radio, inklapbare spiegels en speciale RPO codes zijn zeer bijzondere en uiterst zeldzame herkenningspunten voor export ZR1 Corvettes.

Openingstijden

Autobedrijf André Boer

Maandag t/m Vrijdag :

08.30 tot 17.30

Zaterdag:

09.30 tot 16.00

Dutch Corvette Collection

Zaterdag:

Alleen op afspraak!

Tussen deze tijden kunt u op afspraak ons museum bezoeken.